Ungdommens Sjakkforbunds

BGP/UGP turneringer

1997-sesongen
Gå til årets listerSpørsmål om denne siden og BGP/UGP kan rettes til Hans-Inge Kongevold , BGP/UGP-annsvarlig Ungdommens Sjakkforbund.
 

[NORSK SJAKK|USF|TOPPEN] 
To sammenlagt-vinnere allerede kåret 

Hanne Jervan, Fredrikstad og Øystein Kvinge, Masfjorden har allerede 
vunnet henholdsvis miniputt og lilleputt-klassen i Barnas Grand Prix. 
Begge har vunnet 5 turneringer og dermed oppnådd den maksimale 
poengsummen 100 poeng. Hanne vant sin 5. turnering i Drammen BGP 
den 21.9  og Øystein gjorde det samme i Sandane BGP samme dag. 

Det er fortsatt mulig for andre å oppnå 100 poeng og dele denne seieren. 

Tett i UGP-toppen 

41 poeng er i øyeblikket den magiske grensen for å komme til  
landsfinalen i Ungdommens Grand Prix.  

Finalen spilles i Porsgrunn 23.-25. januar 1998 med de ti beste i sammendraget på plass. 

Mer populært 
Å delta i Ungdommens Grand Prix er åpenbart blitt mer populært etter at 
høyere pengepremier og landsfinale ble innført denne sesongen. 42 
spillere har deltatt i en eller flere turneringer, og det er en 
økning på 20 prosent siden 1996. Spillerne har til sammen gjort 100 
deltaklser, også det en markant stigning. 
Likevel har styret i Ungdommens Sjakkforbund besluttet å droppe 
landsfinalen i 1999, for de beste i 1998-sesongen. Men pengepremiene med 2000 kroner til vinneren, 1500 kr til nummer to og 1000 kr til bronsemedaljøren opprettholdes. Premiene blir finansiert gjennom en særskilt UGP-avgift på 25 kroner. 

(ole valaker)

To nye vinnere etter Ørsta BGP/UGP 
Thomas Bryn, Molde leder kadettklassen alene etter seier i Ørsta. Sammtidig oppnådde Sindre Welle, Ørsta 100 poeng i miniputtklassen, og leder dermed denne klassen sammen med Hanne Jervan, Fredrikstad. Ørsta BGP/UGP ble spilt med såkalt tett poengskala, med 20-19-18 osv, 
i motsetning til vanlig poengskala med 20-17-15 osv. Dermed har det det blitt delt ut mange BGP/UGP poeng i denne turneringen. 

Innspurt 
Det går nå mot innspurten i årets  BGP/UGP serie. Som terminlisten viser er faktisk 11 muligheter igjen til å forbedre resultatene sine fram til siste turnering i Modum den 12. desember. Størst mulighet til å klatre er det nok i Ungdomsklassen, men det er tettere  i de yngre klassene.

Innspurten er i gang! 
To nye 100-poengere er kommet til siden sist; Inge S Skrondal, OSSU i miniputt-klassen og Lars Gunnesdal, Bærum i lileputt. Det er fortsatt mulig for flere å komme opp på 100 poeng, men nå begynner det å haste. 

Superlørdag 
Lørdag spilles det 4 bgp-turneringer samtidig. Mange vil nok benytte sjansen til å pynte på poengsummen sin da. For de rundt Oslofjorden bli det jo et sjakktrekk å velge rett turnering; Brattås eller Asker. Hvor skal de andre gode spille hen tro? 
Nå innbyr ikke premiene i BGP/UGP til å ta fly til turneriner, så det blir nok enten Sandane til søndag eller Modum neste lørdag. Toppen to muligheter igjen altså. 

Premiene 
I de to yngste klassene tipper jeg at ambisjonene går i retning av å få en premie på hylla for å markere årets innsats. Kadettene har pengepremier å kjempe om, og en vil helt sikkert se de fleste av de best plasserte i aksjon de siste turneringene. I den eldste klassen har alle de  som har deltatt fortsatt muligheten til å kvalifisere seg til landsfinalen. Der begynner en med blanke ark i kampen om førstepremien på kr 2000,-. 
 

Størst sjanser i Ungdomsklassen 
Før absolutt siste runde i BGP/UGP i Modum den 13.12  er det klart at de store endringene bare kan komme i den eldste klassen. Her er det faktisk fortsatt 14 spillere som kan ha mulighet til å komme seg til  finalen. 
I kadettkassen er det fortsatt kniving om de øverste plassene, og det er ikke utenkelig at mange av de beste møtes til et avgjørende slag i Modum. 
I de to yngste klassene begynner det å bli ganske avklart i toppen, men selvfølgelig er det mange som fortsatt har mulighet til å forbedre plasseringen sin. 

Lang reise 
Solvår Bø og Laila Viestad, begge Hauge, gjorde til skamme mine betrakninger om at ingen reiste langt for å spille BGP-turnering. For hvem tok 2. og 3. plass i lilleputtklassen i Brattås?

 

 [NORSK SJAKK|USF|TOPPEN]