"Ny" klasse i BGP 
 

Fordeling av antall starter i BGP/UGP 1997. 

 
 
 
 

Ovenfor ser du antall starter i BGP/UGP fordelt på klasser. Den største klassen er miniputt med 846 starter. Så kommer lilleputt med 514, kadett med 329 og ungdoms-klassen med 102 starter.  
Så langt hva alle kan regne ut ved å legge sammen antall starter i BGP/UGP sammenlagt-listene. Men hva er denne nye klassen med 291 starter? 

POENG TIL ALLE  
BGP-prinsippet slik det har fungert til nå har delt ut poeng til de 15 beste i turneringen.  Når Brattås sette  rekord med 47 deltakere i Miniputt-klassen oppstår et problem; jo mer vellykket en turnering er målt i antall starter, jo vanskligere er det å få BGP-poeng. Og at dette særlig har gått utover miniputtene var vel ekstra dumt. Den nye klassen som er satt opp ovenfor er altså starter i miniputt-klassen i 1997 som ikke har fått BGP-poeng. 
Fra og med 1998 derimot deler vi ut poeng til alle. Fra 11.plass og nedover vil alle motta 5 poeng for å delta  og alle som deltar i fem turneringer vil motta diplom. Det vil også være mulig for arrangørene å ha egen nybegynnerklasse, med de som er for ferske til å spille i den vanlige miniputtklassen, som likevel vil telle i BGP-sammendraget.  Dette må i alle fall være en god nyhet for alle som skal prøve seg i miniputt-klassen for første gang. 
 
UNGDOMMSKLASSEN 
I denne klassen kommer det også en endring fra neste sesong. Landsfinalen for de 10 beste plasserte spillerne i klassen blir borte. (Denne finalen spilles forøvrig i Brattås på nyåret.) Isteden blir det samme premiering til de 10 beste basert på plasseringa på lista ved sesongens slutt. Vi håper dette vil føre til ennå større interesse for å sloss om sammenlagtspoeng i ungdomsklassen til neste år. Vi minner om at spillere opp til 25 år kan delta i denne klassen. 

(Hans-Inge) 
 

Se også:
BGP-siden
Resultatslister:
Miniputt
Lilleputt
Kadett
Ungdom
[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]