God start for de norske i soneturneringen
 

Rune Djurhuus slo en av de fremste favorittene, dansken Curt Hansen,  i første runde av sonetruneringen. Dermed trenger han "bare" remis med svart i dag fredag, for å gå videre.

Også Einar Gausel vant første runde mot svenske Jesper Hall. I dette oppgjøret var det normannen som var ratingfavoritt. 

TO NORDMENN VIDERE
Roy Fyllingen tapte 11/1-1/2  med mot Jonny Hector. Bege Østenstad spilte remis i første parti, men tapte det andre mot Sune Berg Hansen. Dermed ble begge disse slått ut i første runde.

Halvparten av nordmennene forsvant altså i første runde, men likevel var dette totalt sett bedre enn en kunne vente; Gausel var jo den eneste rating-favoritten av de norske.

Rune Djurhuus må jo så absolutt ha blitt rundens navn etter sin flotte innsats. Litt kyniske kan en slå fast at norden vil stille uten sitt antatt sterkeste kort i VM. Dette må vel være et lite tankekors for de som har valgt denne turneringsformen i soneturneringen? 

FØLG MED PÅ INTERNETT
Turneringen blir dekket på http://www.dsu.dk/zone/n146.htm   Oppdateringene av siden ser du på dansk sjakkforbunds hjemside (hovedsiden) DSU Oppdateringen er noe sen.
En ny lenke som muligens er raskere er  http://home6.inet.tele.dk/stpeders/aktturn.htm
En ambisiøs svensk sjakkside;  Schacknyheter - Nyheter  har lovet mer utfyllende dekning.

USF-hjemsiden har ikke adgang til andre kilder enn "vanlig" internett i denne saken, så den som vil følge turneringen med en norsk vinkling kan like gjerne prøve f.eks Tromsø Sjakklubb eller  Bergens Schakklubs hjemmeside. Tromsøs side har den største norske dekningen av soneturneringen.

OPPDATERING SØNDAG MORGEN
En nordmann videre?
I dag møter Rune Djurhuus Sune Berg Hansen og Einar Gausel Jonny Hector. Kjente navn, fordi disse var de samme som slo ut henholdsvis Østenstad og Fyllingen i første runde. Etter det jeg forstår skyldes dette tilfeldigheter. Rundene settes opp etter prinsippet i Sweitser-systemet, hvor spillerne deles i to grupper etter rangering og toppen i den øverste møter toppen i den øverste osv.
Skulle begge de norske klare å vinne denne runden også, så vil de sannsynligvis ikke møtes i siste runde heller. Dette er nok likevel ikke den største trusselen for de norske fargene. Men vi bør vel kunne håpe på å få igjennom en nordmann nå også? 

DUKET FOR GAUSEL?
Det er vanskelig  å si hvem av de norske som er mest heldig med motstander nå. Jonny Hector er vel ikke en direkte gavepakke. Men i prinsippet er det Gausel det ser best ut for nå, da han er rangert som nummer to etter rating av de spillerne som fortsatt er igjen. Dermed vil han også få en "lett" motstander i siste runde (om han slår Hector). Rune er rangert som nummer 10, og vil møte en høyere rangert spiller i en eventuell sisterunde.

ETTER RUNDEN SØNDAG 
Bra start for nordmennene
Einar Gausel vant sitt parti (med hvit) og Rune Djurhuus spilte remis med svart. Dermed er førstnevnte sikret å få bli i Danmark minst to dager til. Rune har en ikke ubetydelig fordel av å spille hvit i siste parti mandag.
Forøvrig tapte høyest rangerte Margeir Petursson (Island) sitt første parti denne runden. Går han ut kan Gausel ta over plassen som høyest rangert. Dette vil også minske sjansen for at nordmennene skal møtes i siste runde. (Nå skal de jo gjennom denne runden først da.)

Og slik gikk det..
Begge nordmenn gikk videre til siste runde.
Ny lenke til informasjon om turneringen: http://home6.inet.tele.dk/stpeders/aktturn.htm

ETTER 1. PARTI AV 3. RUNDE
Disse kampene spilles:
Einar Gausel 2540 - Ralf Åkesson 2510 
Rune Djurhuus 2495 - Hannes Stefansson 2535 
Peter Heine Nielsen 2515 - Tom Wedberg 2475 

Første runde endte remis i alle tre partiene. Torsdag bli en svart dag for begge de norske spillerne (begge skal spille svart altså).

Torsdag ble en svart dag...

Sjekk lenkene ovenfor for mer utfyllende stoff.
 
 

(Hans-Inge) 
 
 

Slik finner du fram:
Nytt og gammelt
Hovedside
Oppdateringer
førsteraden
turneringer
Temasider
BGP/UGP
Boksiden
Jentesiden
USF
Terminliste
SISTE!

Sist oppdatert onsdag kveld 

Lenkene:
 
 

Tidligere artikler:
 Simen om soneturneringen

 Soneturnering_uten_Simen
 
 
 
 
 

[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]