Simen tror på Norge i soneturneringen

Sjakklærer Simen Agdestein planlegger å "skulke" skolen for å være med i den nordiske soneturneringen i Danmark midt i september. Han tror alle de fire norske har sjansen til å gå videre, og selv frykter Simen ingen motstander i utslagningsturneringen.

Bilde av SimenKvartetten som er tatt ut til å forsvare de norske fargene, er stormestrene Simen Agdestein, Einar Gausel og Rune Djurhuus, samt norgesmesteren IM Roy Harald Fyllingen.
I tidsrommet 10.-19. september skal 24 spillere kjempe tre billetter til VM-sluttspillet etter cup-systemet. Akkurat det synes Simen Agdestein er veldig bra. 
– Folk har ikke tid og råd til å spille lange turneringer lenger. Hvis ikke formen er på plass, er det like greit å reise hjem tidlig. Dessuten får man nå muligheten til å tjene gode penger med avansement, sier Simen, og sikter til startpengene i den 100 mann sterke finalerunden.

TREDOBBELT NORDISK MESTER
Han vil ikke spekulere i egne sjanser, men sier at han har slått de fleste av motstanderne i soneturneringen før og at han ikke frykter noe spesielt i en match. Respekten ligger vel like mye på av andre siden av brettet: Simen er tross nordisk mester tre ganger. Han var sist med i soneturneringen i Biel i 1993, og gjorde det middels. Nå håper han på en ny sjanse.
Simen tror også at alle de norske har gode muligheter til å nå videre. Da inkluderer han førstereis i dette selskapet, Roy H. Fyllingen.
- Han har ikke spilt veldig så mye internasjonalt, men er tøff. Han har guts og det er en fordel i en mot en-situasjoner.

NOVRUP I SPISSEN
Turneringen spilles på Munkebro Kro, fem kilomenter fra Kerteminde. Den velkjente organisatoren og sjakkforfatteren Svend Novrup – i sin tid danskenes svar på Arnold Eikrem - er tilbake i spissen for arrangørstaben.
Fordelingsnøkkelen er slik at Sverige får flest representanter (6), Island og Danmark har 5 hver, Finland 3, Færøyene 1 og Norge altså 4.
1. runde avvikles 10.-12. september. En uke senere spilles finalen. Det blir også omkamp om 4.-6. plassen, fordi nr. 4 skal være førstereserve.

NETTDEKNING
Ifølge Dansk Skak Union vil turneringen bli dekket fortløpende på følgende adresse: http://www.dsu.dk/zone/n146.htm. Ungdommens Sjakkforbund vil også følge med på de norske spillerne

(reportasje: ole valaker)

Er du interessert i å bivåne soneturneringen som journalist eller tilskuer, eller få mer informasjon om turneringen? Sjekk Dansk Skak Unions hjemmeside (lenke på Norsk Sjakk-siden) eller ring Kerteminde Turistbureau, tlf 00 45 65 32 11 32.
 
 

Slik finner du fram:
Nytt og gammelt
Hovedside
Oppdateringer
førsteraden
turneringer
Temasider
BGP/UGP
Boksiden
Jentesiden
USF
Terminliste

 
 
 
 
 

[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]