Sjakkgymnas likevel

Det kan bli sjakkgymnas i Norge - likevel. Prosjektet ble avblåst før jul, men i tolvte time er en ny samarbeidspartner kommet på banen. I tillegg har Norges Toppidrettsgymnas åpnet for å ta inn flere elever på sjakklinjen enn tidligere planlagt. Spørsmålet nå er man klarer å skaffe nok elever. 
 
De nye forutsetningene gjør at styret i Ungdommens Sjakkforbund (USF) i går bestemte seg for å sende ut søknadspapirer til aktuelle spillere født 1980, -81 og -82. Også styret i moderorganisasjonen Norges Sjakkforbund har gitt sin velsignelse. Og hvis interessen er stor nok blant spillerne, tyder mye på at sjakkgymnaset blir en realitet allerede til høsten.

AGDESTEIN LÆRER
I alt 12 elever kan begynne på sjakkgymnaset til høsten, 8 i 1. klasse, 2. i 2. klasse og 2. i 3. klasse. Stormester Simen Agdestein blir lærer på sjakklinjen i Bærum.
 Søknadsfristen er 10. mars, og elevene blir valgt ut etter innstilling fra Uttakningskomiteen i USF. Sjakkgymnaset finansieres ved bidrag fra forbundene (35.000), klubber og kretser (20.000), private givere (15.000), sjakkavgift fra elevene (9.000 per elev) og idrettsstipend (13.000 per elev). Dessuten er Ungdommens Sjakkforbund i sluttforhandlinger med Games AS om en samarbeidsavtale.

INFO-MØTE
Ungdommens Sjakkforbund inviterer til informasjonsmøte 27. februar kl. 18.00 i Toppidrettsgymnasets lokaler i Skuiveien 40 i Bærum, ca. 10 minutter med buss fra Sandvika senter. Her vil Simen Agdestein, leder i USF, Ole Valaker og en representant for Norges Toppidrettsgymnas være til stede for å svare på spørsmål.

(ole valaker) 

Slik finner du fram: 
Nytt og gammelt 
Hovedside 
Oppdateringer 
førsteraden 
turneringer 
Temasider 
BGP/UGP 
Boksiden 
Jentesiden 
USF 
Terminliste 
 

Tidligere artikler om sjakkgymnas
 

[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]