Statistikk


Denne siden med statistikk bli oppdatert en gang i måneden. ( Rundt tirsdag/onsdag i første hele uke i måneden)
Siste ukes tall finner du på den automatisk statistikksiden.
 

Kommentar
Statistikk i html-formatUkentlig oppdatering!
Grafikk - Besøk per sider og uke
Grafikk - Besøk per måned
Om statistikken

KOMMENTAR:

17.11.98: Rekordbesøk på USFs hjemside unden individuelt NM 1998
Selv om ambisjonene for oppdateringer under NM var nokså beskjedene denne gangen, så ble det likevel rekordbesøk på USF-hjemsiden. Dette ser ut til å slå beina under teorien om at det ikke er noen vits i å dekke store turneringer direkte, fordi alle som er interessert jo er der og ikke har tilgang til internett!
Som vanlig oppsto det noen uventede problemer med å få dekningen til å gå som planlagt, men det meste av dette ble løst ved hjelp av litt ekstra arbeid og moderne teknikk. (Enda en takk til Rune Djurhuus og Øystein Sæther som gjorde dekningen under NM mulig.)

508 oppslag på hjemsiden vår i "NM-uka", det vil si til og med søndag 15.11, er ny rekord for hjemsiden. Samtidig var det 405 oppslag på hovedsiden til NM på Hanstad, så det var tydelig hva folk var ute etter. I alt var det ca 1500 oppslag  på sider med NM-stoff. Bare på søndag var det 1260 oppslag totalt på sidene våre. Flere detaljer om besøket finner du her.
Også BGP-sidene satte ny rekord denne uka med 279 oppslag totalt.

Flott, ikke sant? Endelig har kulda kommet!

9.7.98: Besøk på USFs hjemside passerer 10.000
Etter 47 uker passerer samlet besøk på vår hjemside 10.000. Helt nøyaktig er det her snakk om besøk som er registrert siden SOL begynte å produsere statistikk i september 97. Dette faller sammen med at USF-sidene har vært i prøvedrift i ca et år.
Hensikten med å følge med på besøkstallene, og spesielt på enkeltsidene, er å få et inntrykk av hva slags stoff som er populært. En annen måte å finne ut av dette på er å få tilbakemeldinger av leserne. Vi håper derfor at flest mulig kan sende oss et kort til fødselsdagen i form av en epost eller ved hjelp av tilbakemeldings-skjemaet (hvor en også kan være annonym).
 

Besøk under landsturneringen
Ikke helt uventet ble det nye besøksrekorder under landsturneringen. Besøket på landsturneringens hjemside var oppe i 4041 treff på en uke og samlet 7589 besøk så langt (26.7.98). Se mer om internettdekning av landsturnering i vår artikkel der. 
På USF-siden ble det også ny rekord med 448 besøk i NM-uka.

Forventninger til landsturneringen
Som forventet er det stor interesse for internett-dekningen av årets landsturnering. 490 treff på NM-siden på en uke  (21.6 -29.6) er ny rekord hos oss. Forøvrig var det 480 besøk på denne siden forrige uke. Ny rekord ble det også i besøk på hjemsiden vår med 382 treff, men dette ser i hovedsak ut til å være transitt-trafikk, for besøket generelt på USF siden er litt preget av sommer og fotball-VM.  Totalt var 2155 mennesker (og roboter) innom sidene våre denne uken.

Engangskunder er tapekunder...
Dette var en gang mottoet til et postordre-firma. En ville at kunden skulle komme igjen og igjen. Det samme ønsker en når en lager en hjemside;  en håper at mange skal komme og kikke. Så håper en at de som er på besøk er så fornøyd med innholdet at det kommer tilbake senere.
Det pussige er at når en dekker arrangementer får en flere besøkt dersom en ikke leverer det en lover til fastsatt tid. Da laster folk ned sidene flere ganger i håp om at det er kommet en oppdatering. Og statistikken blir fin. Men en får ikke nødvendigvis en "fornøyd kunde".
På denne bakgrunnen er ikke rekordbesøkte under NSF arrangementet NM for klubblag bare oppløftene. Det ble noe kluss med oppdateringen og de fleste treffene kom på "tomme" sider. Men 3439 besøkt på en uke og 876 på en dag var omtrent det dobbelte av tidligere rekordtreff. Tross alt viser alle oppslagene at interessen er stor for å få et slik arrangement dekket på nettet.
For sikkerets skyld  nevnes at undertegnede eller  Eirik T. Gullaksen ikke var ansvarlig for oppdateringen av sidene under dette mesterskapet. Sistnevnte lagde derimot sidene klare på forhånd, deltok på det vinnende Bergens-laget, og sørget til slutt for en komplett internett-dekning.

Siden som lager seg selv!
Det er opprettet en ny automatisk statistikkside som inneholder en oversikt over samlet besøkt, besøksrekord og besøk siste uke på de mest populære sidene. Dette er data som gir en pekepinn på hva slags stoff som er mest populært. Muligens vil det komme enda flere tall på siden senere.
Denne nye siden lager seg nesten av seg selv, og meningen er derfor at den skal oppdateres ukentlig. Det er lagt ut en direkte lenke under Tall på hjemsiden.
Dype kommentarer og vakre diagrammer vil du fortsatt kunne finne på denne siden!
 

Ny besøksrekord 4.5 -10.5
Med 1780 treff totalt og 354 treff på hovedsiden ble det satt ny besøksrekord denne uken. De artiklene det var størst interesse for var rimligvis den nye generalsekretæren og at sjakkgymnaset går i orden.

Ny besøksrekord under Det åpne NM for juniorer.
Ikke uventet ble det besøksrekord i antall treff på en side per uke under Junior-NM med 435 treff. Som grafikken viser var dette besøket helt i en klasse for seg, og faktisk mer enn vi har hatt på selve hjemsiden noen gang (på en uke altså).
Turneringen strakte seg over flere dager med daglig oppdatering og var dekket med komplette resultater og partier hele veien. Når det var norges beste juniorer som deltok også, så er det ikke så rart det blir ny rekord. Hjemsiden takker igjen for det arbeide arrangørene la ned for å lage og bringe resultatene til oss.
 

BGP-stoff mest populært
Det er blitt laget en oversikt over alle besøk på alle sider siden 1.9.98. Resultatet finner Du nedenfor.
Det er BGP-stoff som fortsatt er mest populært, og dette skyldes nok også at dette stoffet er mest oppdatert. I tillegg kommer aller undersidene med BGP-tabeller og turneringsresultater. Her var det 759 oppslag i de store listene med komplette resultater i de 4 siste månedene i 1997, og 352 så langt i år. Resultater fra en BGP-turnering får vanligvis mellom 50 og 30 oppslag.

Hjemsiden på vei hjem
Når en blar litt i tallene over besøk fordelt på timer (klokkeslett) på døgnet er det en tydelig tendens mot til at besøkstoppene kommer på kveldstid. Når vi startet kom det største besøket på dagtid (jobb/skoletid). Det er altså flere som besøker sidene våre hjemmenfra nå enn det var før.

Hans-Inge Kongevold


Statistikken produseres av SOL og blir sendt oss ukentlig (stort sett). Statistikken viser besøk totalt per uke, dager og time på døgnet osv. Vi har trukket ut tallene for besøk pr side og uke for alle våre mer enn 120 html-sider. På grunnlag av dette håper  vi å kunne finne ut hva slags stoff som er populært.

Et treff = en webside som blir hentet hjem. 

Ja - denne siden er for spesielt interesserte!

[TREFF PER UKE/SIDER |TREFF PER DAG
 
 

Uke for uke de mest populære sidene.
Ukestatestikke

Den høye søylen er altså åpent Jr. NM med 435 treff/uke


Besøk (I antall treff per måned)
 

Slik finner du fram:
Nytt og gammelt
Hovedside
Oppdateringer
førsteraden
turneringer
Temasider
BGP/UGP
Boksiden
Jentesiden
USF
Terminliste
 
[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]