Sjakkgymnas en realitet 

Nå er det ingen tvil lenger: Det blir sjakkgymnas. Til høsten begynner minst 6 elever på sjakklinjen i Bærum, kanskje så mange som ti. 

Kravet til Ungdommens Sjakkforbund om at minst 6 elever måtte gi sitt endelig ja, er oppfylt. Ytterligere fire søkere står i skrivende stund på venteliste, men får trolig tilbud om plass. 
De som har sagt ja til plassen, er, med ferske ratingtall fra april i parentes:  
* Harald Borchgrevink, Fana (1867)  
* Silje Bjerke, Bærum (1687) 
* Nikolas Axel Mellem, Våler (1649)  
* Victor Hansen, Trondheim (1611) 
* Michel Sterk, Follo (1531) 
* Tarjei Svensen, Molde (1302) 

Alle disse skal begynne i 1. klasse. Det er som oversikten viser relativt stor forskjell i spillestyrke på de som blir klassekamerater til høsten.  
De to mest spennende navnene ved skolestart er nok fjorårets kadettmester Harald Borchgrevink og vinner i norsk og dansk mesterskap for jenter, Silje Bjerke. 
 
 

TO JENTER? 
 
Silje blir neppe eneste jente, fordi mye tyder på at også Anita Hersvik (1421) og hennes bror Daniel (2011) begynner på skolen.  
Verdt å merke seg hvis Hersvik-søsknene blir med, er at tre av elevene kommer fra Bergen. Bare to kommer fra Akershus, og ingen fra Oslo. 
Anita og Silje kan for øvrig håpe på en liten startbonus fra jenteutvalget, som forvalter arven etter Anna Elisabeth Westerlund. Utvalgets leder Hans Olav Lahlum opplyser at de i sitt neste møte vil behandle en sak om stipend til jentene. 

 

 

TYVSTART 

Lærer Simen Agdestein er allerede i full gang med å planlegge tyvstart på skoleåret med 10 dagers samling under den årlige festivalen i Gausdal i august. 
Ungdommens Sjakkforbund tar sikte på å skape et kompentansesenter for norsk ungdomssjakk på NTG, og det kan bli stor sjakkaktivitet også etter skoletid.  
Sjakklinjen har søkt om å få tildelt både Jente-NM 1999 og redaktørvervet i førsteraden. I tillegg er det sannsynlig at Nordisk for ungdomsskolelag blir lagt til skolen. 
 

(ole valaker) 
 

Slik finner du fram: 
Nytt og gammelt 
Hovedside 
Oppdateringer 
førsteraden 
turneringer 
Temasider 
BGP/UGP 
Boksiden 
Jentesiden 
USF 
Terminliste 
 
 
[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]