Postsiden
 

Denne siden er for å melde seg på forskjellige postlister. 

Om postlister|Åpne og lukkede lister|Listene du kan melde seg på

HVA ER EN POSTLISTE? 

En postliste er som navnet sier en liste med epost-adresser. Postlisten har et tema som kan være mer eller mindre spesifisert,  f.eks. "Sjakk i Norge" eller "Partier med 1.-, a6 spilt i BGP-turneringer i Vestfold siste måned". I steden for et tema kan postlisten være bare for en bestemt gruppe f.eks  medlemmer i en sjakklubb.   Med visse mellomrom, eller i forbindelse med en spesiell sak,  blir informasjon sendt til alle på lista. Det er ganske vanlig at epost-meldingen inneholder lite tekst og heller en lenke til en hjemside hvor mer informasjon kan hentes ned. (Epost-meldinger skal ikke være store, da dette kan forsinke andres epost.)

ÅPNE OG LUKKEDE LISTER

Avhengi av hvordan epost-meldingen er laget er det mulig for alle på lista å enkelt sende epost til de andre. På noen lister er meningen at alle skal kunne sende en epost til de andre når en føler for det. Andre ganger er det bare en som skal/kan sende meldinger. (Eventuell informasjon som skal spres må gå via denne personen).
Fordelen med åpne lister er at alle kan formidle informasjon. Ulempen er at alle kan formidle informasjon.  Det blir fort mange meldinger. Særlig ille blir dette dersom noen misbruker listen til å spre reklame eller andre ting som ikke ha med listens formål å gjøre. På en lukket liste får en ikke informasjon så ofte,  men den informsjonen en mottar vil da være av større interesse. Epostmeldingen kan utformes slik at mottakerne på listen ikke får se alle de andres epost-adresser.

LISTENE
 
 
NAVN TEMA ANSVARLIG LUKKET? PÅMELDING
BGP-LISTA
 
Innbydelser til BGP-turneringer og oppdateringer på BGP-siden.
For både arrangører og ivrige BGP/UGP deltakere.
USFs hjemside.
De som bruker listen til å formidle informasjon.
NEI
Epostadressen din blir tilgjenglig slik at du kan motta innbydelser til BGP-turneringer fra andre på listen. 
 
Send epost til
hjemsiden

Oppgi gjerne hva du ønsker å motta/sende.

Det er mulig for andre å få sin sjakk-postliste med på tabellen.

For epost-adresser til norske sjakk-interesserte se epostlistenTromsø Sjakklubs hjemside

 

Slik finner du fram:
Nytt og gammelt
Hovedside
Oppdateringer
førsteraden
turneringer
Temasider
BGP/UGP
Boksiden
Jentesiden
USF
Terminliste
 
[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]