Magne Sagafos overrasket i VM 
 
 14-åringen Magne Sagafos fortsetter fremgangen. I VM for ungdom i Cannes før jul tok han 6 poeng av 11, og ble beste nordiske deltaker. 

 
Telemarkingene og klubbkameratene Magne Sagafos og Espen Lie, begge Brattås USK, forsvarte de norske fargene i VM for gutter under 14 år i den franske filmbyen Cannes. Turneringen strakk seg helt fra 4. til 18. desember. 

Mens dobbelt nordisk mester Espen Lie var uvanlig blek og endte helt nede på 89. plass blant de 104 spillerne, overrasket Magne Sagafos positivt. Sagafos er kommet som en vind inn i kadettoppen, og kvalifiserte seg nylig til nordisk med 2. plass i 13-14-årsklassen i Ungdoms-NM.  

På sommerens rankingsliste var Magne Sagafos kun nummer 8 i kadett, men den med størst ratingfremgang siste halvåret blant de ti fremste. På siste uoffisielle liste i desember hadde han allerede styrket ratingtallet med over 100 poeng til 1764. Etter VM er 14-åringen nærmere 1900, og han har sikret seg et internasjonalt ratingnapp på snaut 2100.  

Magne åpnet med to poeng av tre, men gikk så på to tap. Han reiste seg igjen og vant de to neste. I 8. runde måtte han til pers mot Sergei Azarov, som ble nummer 5 til slutt. Med to av tre i innspurten avanserte nordmannen igjen, til 45. plass, såvidt foran finske Kimo Boissonnier.  

Espen Lie kunne trøste seg med seier over svensken Johan Hellberg. Espen tok fire poeng i mesterskapet som ble vunnet på kvalitet av russeren Sergei Grigoriants (2290) foran den polske ratingfavoritten Kamil Miton (2350). 

Mer om VM? Se http://members.aol.com/cannechess/ambu14.htm 

(ole valaker) 

 

Slik finner du fram: 

Nytt og gammelt 
Hovedside 
Oppdateringer 
førsteraden 
turneringer 

Temasider 
BGP/UGP 
Boksiden 
Jentesiden 
USF 
Terminliste 
 
 
 

[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]