Karpov til Norge
 
 

Mye tyder nå på at FIDEs verdensmester Anatolij Karpov kommer på Norges-besøk på høstparten. 

I utgangspunktet skulle Karpov komme til Norge under Landsturneringen i juli, men to ukers frist til å finne en sponsor ble for knapt.
 Meningen er at Karpov skal spille en match mot GM Simen Agdestein, i tillegg til en del aktiviteter som ikke er fastlagt ennå. Det kan handle om alt fra simultaner på kjøpesentre, til match mot juniorlandslaget og spill på Internett. Karpov har sagt ja til å være i landet minst tre dager.
 Agdestein har også takket ja til å spille en match mot den mangeårige verdensmesteren, og håper på et minst like godt resultat som på Gjøvik i 1992. Da de to spilte 2-2.

USF FORMIDLER
Det er Ungdommens Sjakkforbund ved leder Ole Valaker som har formidlet kontakten med den russiske superstjernen. Dette har skjedd gjennom hans sjakkskole i Sverige. Og nettopp Karpovs sjakkskole i Härnosand i Sverige er grunnen til at Karpov ønsker å reise hit. 
 Han vil markedsføre skolen overfor Undervisningsdepartementet og sjakkmiljøet, i håp om å få til en flytting fra Sverige til Norge. Men det er viktig å understreke at NSF og USF ikke vil - eller kan - påta seg økonomiske forpliktelser i forbindelse med en eventuell flytting. Forbundene vil derimot være behjelpelig med myndighetskontakt og liknende, og ta det tekniske ansvaret for Karpovs besøk.

ELEVER FRA 3. VERDEN
Rektor ved Karpovs sjakkskole, Jan Berglund, var også til stede under de innledende møtene med Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i januar i fjor. Hvorvidt Karpovs sjakkskole kan knyttes til NTG, er foreløpig helt uklart. Verdensmesterens skole har som formål å gi et utdanningstilbud til spillere i den tredje verden, og vil slik sett ikke konkurrere med sjakklinjen på Toppidrettsgymnaset i Bærum.
 Økonomiske rammevilkår og et anstrengt forhold til det svenske sjakkforbundet skal være årsaken til at Karpovs sjakkskole muligens er på vei til Norge.

(ole valaker)

 

Slik finner du fram: 
Nytt og gammelt 
Hovedside 
Oppdateringer 
førsteraden 
turneringer 
Temasider 
BGP/UGP 
Boksiden 
Jentesiden 
USF 
Terminliste 
 
 
[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]