Den store jenteturen 
 
 

19 sjakkjenter fra Oslo dro på hyttetur i Finnskogen siste helg i mars. Med Sylvia Johnsen, Ellen Hagesæther og Nina Hagesæther som reiseledere skulle det ikke stå på lærekreftene. Til sammen hadde de nok NM-titler å dele med hver av deltakerne - og vel så det. 

 
Tre av dem som tok turen til Finnskogen. Katharina Vele, Fanny La Costa og Sara Viktorin 

— Vi hadde ikke ventet slik respons da vi gikk ut med dette tilbudet, sier Sylvia Johnsen som er ansvarlig for jentesjakk i Oslo-området.  
— Vi var stolte da vi klarte å trylle frem åtte jenter til jentekretskampen i Modum i fjor, og forestilte oss at vi i høyden ville bli 6-8 jenter. Dette var en hyggelig overraskelse. På slutten måtte vi faktisk si nei til jenter som hadde lyst til å være med. forteller Sylvia. 

BLI KJENT-TUR 
Jentene som var med fikk god tid til både å spille og å lære sjakk. Likevel var det masse tid igjen til å bli kjent med hverandre på en helt annen måte enn man kan under en turnering.  
— Dette var en lovende opptakt til videre satsning på jentesjakk i Oslo, sier Sylvia. Neste prosjekt er Oslomesterskapet for jenter, som må flyttes fra 10. mai til 6. juni. Det er nå seks år siden dette mesterskapet ble arrangert, men hvis det er interesse for det, vil OSU prøve å vekke liv i turneringen.  

FASTE SAMLINGER 
Til høsten har OSU med Sylvia i spissen også planer om å starte faste jentesamlinger i Oslo. Problemet er geografien. Oslo er ikke så fryktelig stor, men det er mye trafikk, og langt fra den ene delen av byen til den andre. Omtrent halvparten av spillerne kommer fra Nordstrand-området, resten er spredt rundt i resten av Oslo og omland.  
Kanskje blir løsningen å satse på noen få helgesamlinger med innlagte turneringer på forskjellige steder i Oslo? 

førsteraden: Sverre Johnsen (tekst) og Ellisiv Reppen (foto) 

  
Slik finner du fram: 
Nytt og gammelt 
Hovedside 
Oppdateringer 
førsteraden 
turneringer 
Temasider 
BGP/UGP 
Boksiden 
Jentesiden 
USF 
Terminliste 
  
 
[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]