Ikke damelag heller i OL

Etter at også 1. bordsspilleren Nina Hagesæther har trukket seg, er det klart at Norge ikke mønstrer lag i dameklassen i sjakk-OL. 

Eliteutvalget i Norges Sjakkforbund mener at damelaget nå er for svekket til at det er sportslig interessant å delta. 
I slutten av juli trakk Sheila Barth Berntsen seg, men da Anita Hersvik sa seg interessert i å være innhopper, ville NSF likefullt sende lag. 
Men et lag av tre jenter (uten reserve) som skulle bestå av, i bordrekkefølge, Ellen Hagesæther og NTG-elevene Silje Bjerke og Anita Hersvik, mente altså Eliteutvalget at ikke holdt mål.
Dette betyr også at NGP-turneringen OL-cup, som er terminfestet til 12. september i Oslo, kan bli avlyst. Turneringen skulle gi inntekter til det norske OL-laget.
Norge stiller heller ikke i åpen klasse, fordi svært få av de beste spillere ville være med.

PRESIDENT I HARDT VÆR
Sjakk-OL spilles fra 25. september til 15. oktober. OL skal etter planen gå av stabelen i hovedstaden Elista i FIDE-president Kirstan Iljumshinovs kongerike Kalmykia. 
I russiske medier overskygges imidlertid det sportslige at av byggingen av en storstilt sjakklandsby er stoppet inntil fordi entreprenøren ikke har fått betaling og ikke minst at Iljumshinov er i søkelyset for et angivelig drap på en kvinnelig redaktør i en av landets opposisjonsaviser. 
Ifølge rapportene følger president Boris Jeltsin nøye med på hva som skjer i Kalmykia, og russiske politikere har oppfordret til boikott av sjakk-OL.
 

(ole valaker)

Slik finner du fram:
Nytt og gammelt
Hovedside
Oppdateringer
førsteraden
turneringer
Temasider
BGP/UGP
Boksiden
Jentesiden
USF
Terminliste
 
[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]