Estland neste 

Asker SKU og Oslo Schakselskaps Ungdom prøver å få til et sjakklig utvekslings-program med ungdommer fra Estland. 

Drivkraften bak prosjektet, Jan Søyland har vært i kontakt med Utenriksdepartementet og regner med å få økonomisk støtte.
— Vi oppfordrer andre klubber til å bli med som partnere i prosjektet, sier Søyland. Tanken er at ca 20 norske spillere skal reise til Tallinn, Estlands hovedstad de fem første dagene i sommerferien. Der er Paul Keres' Sjakklubb vertskap. 

Senere på året kommer like mange estlendere til Norge. Søyland mener at det nok er lettere å få penger fra UD til denne delen av utvekslingen. Sannsynligvis vil arrangementet deles i to: En landskamp/regionkamp for spillere i alderen 16-20 år og en treningsleir for spillere mellom 12 og 15.

Prisen per deltaker vil for klubbene ligge mellom 1250 og 2500 kr avhengig av økonomisk støtte og hvilken overnattingsstandard man legger seg på. Men Asker og OSS vil gjerne ha flere klubber med på dette prosjektet. Man har allerede vært i kontakt med Brattås, Modum og Hauge og selv om ingen avtale er klar, er interessen stor og positiv.

Tanken er at klubbene som blir med skal få disponere et visst antall plasser mot at de sponser sine deltakere med minst 500 kr. For spillerne over 16 år, må uttaket gjøres etter spillestyrke, mens de yngste deltakerne gjerne kan plukkes ut etter interesse eller for den saks skyld etter en loddtrekning.  

(førsteraden sverre johnsen) 
 

Slik finner du fram: 
Nytt og gammelt 
Hovedside 
Oppdateringer 
førsteraden 
turneringer 
Temasider 
BGP/UGP 
Boksiden 
Jentesiden 
USF 
Terminliste 
 
 Annonsen
[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]