Pent av Lahlum og Nordahl i Danmark

Hans Olav LahlumTo nordmenn valgte å droppe Landsturneringen og reiste til Danmark for å spille sjakk. Helge Nordahl og Hans Olav Lahlum er nå på oppløpssiden i den 20. Copenhagen Open, også kjent som Politiken Cup. 

Lahlum har sanket fem poeng på de åtte første rundene, og ligger på en delt 22.-36. plass. Han har møtt variabel motstand, med remis mot Sejer Holm (2355) som sitt beste enkeltresultat. I 9. runde møter han en annen danske, Roland Greger (2340) med hvit. 
Lahlum har slått to juniorer på drøyt 1600 i rating, og sitt eneste tap fikk han mot den svenske IM’en Patrick Lyrberg.

4,5 PÅ NORDAHL
Helge A. Nordahl har et halvt poeng mindre, men har til gjengjeld møtt flere gode spillere enn Lahlum. Ògså han har fått stryk av Patrick Lyrberg, i tillegg til stormester Peter Heine Nielsen og Grabliauskas (2470) fra Litauen. 
Nordahl har slått både Simon Bekker-Jensen (2260) og David Kjartansson (2130). I 9. runde skal han bryne seg på svensken Åke Hellstrøm (2095) i 9. runde.

INGEN NAPP 
Helge Nordahl har møtt åtte med internasjonal rating, Hans Olav Lahlum bare fire. Nordahl har et snitt på 2256 og fått 50 prosent score, og er ikke i nærheten av IM-napp så langt. Turneringen begynte 4. juli og varer til førstkommende onsdag. Turneringen inngår i Nordic Visa Grand Prix, og har samlet 138 deltakere.
 

(ole valaker)
 

Slik finner du fram: 
Nytt og gammelt 
Hovedside 
Oppdateringer 
førsteraden 
turneringer 
Temasider 
BGP/UGP 
Boksiden 
Jentesiden 
USF 
Terminliste 
 
 
[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]