Sjakk under åpen himmel 
Fredrikstad  den 11-12. juni 1998 
 
Sjakkturneringen  under Borge Dagene ble en stor suksess.Det var unge spillere fra skolene i Borge som deltok.Når 32 barn fra fire skoler stiller til start på åpen gate, ble turneringen noe utenom det vanlige. Og publikum fulgte godt med. 
Etter seks runder på brettet torsdag ble det tatt ut to lag som skulle spille finale. 
Noe kaldt ble det etter hvert, men det gjorde ikke noe, så lenge spenningen var på topp. Med gutter og jenter fra seks til 13 år som knivet på brettet, ble det en fin oppvisning. Det var kanskje ikke så uventet at Torsnes og Begby kom til finalen, men det var også en fin innsats av Borge og Kjølberg skole,etter bare en times undervisning på sjakkbrettet. Finalen ble avviklet i strålende sol og med en mengde skuelystene på Selbak torv fredag. Spenningen var til å ta og føle på i de første minuttene, men Torsnes skole viste seg som det sterkeste laget og vant etter 15 minutters spill. Det ble utdelt pokaler til deltagerene og et vandreskjold til den seirende skole. Den skole som først får tre napp får skjoldet til odel og eie. 

(Klippet fra Fredriksstad Blad) 

 
Arrangørene i Fredrikstad melder om så god respons at de sikkert kunne ha fått med 80 spillere i turneringen. Kanskje kommer de derfor tilbake med en ennå større turnering neste år.  
 

Fra venstre: Vegard Kringstad, Malin Kringstad, Martin Robertsen og Gjørgen Robertsen. 
Bilder: Bjørn B Johansen 

Slik finner du fram: 
Nytt og gammelt 
Hovedside 
Oppdateringer 
førsteraden 
turneringer 
Temasider 
BGP/UGP 
Boksiden 
Jentesiden 
USF 
Terminliste 
 
 
[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]