Norgesrekord av Rune Djurhuus  
 
Bilde av RuneStormester Rune Djurhuus så nesten alt da han spilte blindt i Gjøvik søndag. 13 simultanpartier gav ni poeng. - Det var ganske lett å holde oversikten, sier Djurhuus. 

Dermed satte Rune Djurhuus norgesrekord i antall blindpartier på en og samme tid. Han slo Andreas Gulbrandsen ( Moss) som i 1931 klarte å gjennomføre 12 spill.  
Arrangementet fant sted i forbindelse med markeringen av 90-årsjubileet til Gjøvik sjakklubb.  Rune selv er født og oppvokst i Elverum, men bor nå i Oslo og spiller for ASKO.

"13 INGEN GRENSE" 
- Grensen er ikke nådd med dette for min del, sier Rune Djurhuus, men avviser at han vil prøve seg på Miguel Najdorfs legendariske verdensrekord fra 1947. Najdorf ekspederte 45 motstandere i Sao Paulo i Brasil, og måtte bare tåle to tap. 
Det ble ansett som en sensasjon da Philidor på 1700-tallet spilte tre partier blindt, og de tilstedeværende undertegnet en protokoll som vitner på at det hadde levd et menneske med slike utrolige evner. 
- Men 13 partier på en gang er ganske lett. Det finnes ingen hemmelig oppskrift, jeg må bare klarer å huske alle partiene, sier Rune Djurhuus. 
Han hang partiene opp på hver sin knagg ved å koble dem med førstetrekket. Dette gikk bra fordi stillingene ble ganske ulike i løpet av få trekk. Rune Djurhuus hadde også øvd på forhånd på å holde oversikten på flere partier samtidig. 

SØSKENPAR SÅ MEST 
1500-spillerne Anders Gustad Iversen og Bjørn Petter Kristoffersen fikk gleden av å slå stormesteren. Anders’ lillesøster Marte var blant de fire som klarte remis, mens solide spillere som Gunnar Bue (1599) og Henning Pettersen (1809) måtte gi tapt. 
Alle motstanderne til Djurhuus førte de svarte brikkene, og de fikk se brettet under spillets gang.  Effektiv spilletid var ca. 5 timer og 45 minutter, fra 11:30 til 17:15.
 

  •  Partiene vil bli lagt ut på Rune Djurhuus’ hjemmeside på Internett i løpet av denne uken.
(ole valaker) 
 
 
Slik finner du fram: 
Nytt og gammelt 
Hovedside 
Oppdateringer 
førsteraden 
turneringer 
Temasider 
BGP/UGP 
Boksiden 
Jentesiden 
USF 
Terminliste 
 
 
[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]