Bjarke Kristensen ny generalsekretær 

 Bjarke Kristensen
Foto: Sheila

Bjarke Kristensen (42) fra Danmark er ansatt som ny generalsekretær i Norges og Ungdommens Sjakkforbund. Han etterfølger Johs. Kjeken, som slutter etter ti år i jobben.

Neste gang du ringer sjakkontoret, får du svar på pære-dansk. Men fortvil ikke: Bjarke Kristensen er bosatt i Oslo og vil lære seg norsk. Han er også samboer med en norsk sjakkjente, nemlig Sheila Barth Berntsen. 
 Kristensen er ansatt på åremål til 1. august 2002. Hans første arbeidsdag på sjakkontoret blir 4. mai. Ikke bare Kjeken, men også kontormedarbeider Hanne Midteng slutter for å begynne i ny jobb. Det betyr at med unntak av sivilarbeideren, vil det bli bare nye stemmer og koster på sjakkontoret til høsten.

OPPTATT AV NETTSJAKK
I sin søknad understreket Bjarke Kristensen sin store interesse for utvikling av sjakk på Internett. Han mener at den største utfordringen for NSF og USF det kommende året er å gjøre den nye elektroniske sjakkverdenen til en del av det etablerte, organisatoriske miljø. Livet i den lokale sjakklubben, hvor venner og interessefeller møtes en gang i uken over brettet, vil og må aldri bli fortrengt av de nye muligheter for å spille over store geografiske avstander. 
— Men, kombiner de to mulighetene, og det vil åpne seg helt nye muligheter, skriver han i jobbsøknaden.

INTERNASJONAL MESTER
Bjarke Kristensen er også en meget sterk sjakkspiller, og holder tittelen Internasjonal Mester. Nylig stormet han inn på den norske ELO-listen med tallet 2508, som er tredjeplass bak Agdestein og Gausel. Kristensen representerer Asker Schakklubb.
 Han startet karrieren i det sterke sjakkmiljøet som hersket i København på 70-tallet, og ble snart en av de danske elitespillerne. I 1987 ble fritidsgeskjeften til fast arbeid, da han startet som fast sjakkjournalist i den danske dagsavisen "Det Fri Aktuelt". For tiden er han fast skribent i månedsbladene Skakbladet (Danmark) og Chess Life (USA).
 
 

(ole valaker) 
 

Slik finner du fram: 
Nytt og gammelt 
Hovedside 
Oppdateringer 
førsteraden 
turneringer 
Temasider 
BGP/UGP 
Boksiden 
Jentesiden 
USF 
Terminliste 
 
 
[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]