Forklaring tabell

Selve tabellen

Nummerene under Pl viser plasseringen i gruppa og er også en referanse til denne spilleren senere i tabellen. Om to spillere står helt likt, vil begge få samme nummer. Dette gjør det litt vanskligere å se resultater senere i tabellen, men foretrekkes fremfor å vise en egen rekke med startnummer i tillegg.

Navn inneholder Navnet til spilleren og klassen i parantes dersom det spilles flere BGP-klasser i en gruppe.

Født viser fødselsåret på spilleren, forurtsatt at fødselsdato er lagt inn ved registrering.

Enkeltresultater viser +, = eller - for henholdsvis seier, remis (uavgjort) eller tap. S eller H om spilleren selv hadde svarte ellet hvit i dette partiet, og nummeren til motstanderen forklart under Pl . WO markerer seier på Walk over, altså uten å spille. Dette skjer i BGP vanligvis når det er ujavnt antall spillere i gruppa, og WO vil normalt bli gitt til den i gruppa som har færrest poeng og som ikke har hatt WO tidligere i turneringen.

Poeng er sum poeng. I BGP brukes både poengskalaen med 1, 1/2, og 0 og 3, 2, 1 for henholdsvis seier remis og tap. Skalaen som vil brukt vil ikke påvirke plasseringen unntagen i noen sære tilfeller.

Kvalitet brukes for å skille de som kommer på samme poeng. Den *første kvaliteten (fra venstre) er poengene til motstanderene en har møtt bortsett fra den med laves poengsum. I neste kolonne kommer summen av motstanderenes poengsum uten fratrekk. Disse to kalles Monrad-kvalitet. Den som har best Monrad-kvalitet har virkelig spilt i en tøffere turnering enn den som har (mye) lavere.

Den siste kvaliteten er den såkalte Berger-kvaliteten. Berger-kvalitet regnes ut ved at man får poengsummen til den en har slått og halvparten av poengsummen til den en har spilt remis med. Berger-kvalitet brukes til å skille i turneringer der alle møter alle (Berger-turneringer) og som siste skille på kvalitet i andre turneringer. Berger-kvalitet rangerer etter prinsippet at det er bedre å slå en god motstander enn å tape for en dårlig. Dette prinsippet kan jo selvfølgerlig diskuteres, og er ikke så lett å rettferdigjøre som Monrad-kvalitet.

*) Om det er 7 runder eller mer vil det isteden være bortsett fra de to laveste poengsummene, i første kolonne, fra en i neste og alle medregnet i tredje.

BGP-poeng fra turneringen

BGP-poeng blir tildelt etter skala 20-17-15-13-11-10-9-8-7-6 og fem til resten ved mindre enn 50 deltagere i en turnering.
Med mer enn 50 deltagere blir skalaen 20-19-18-17-16-15-14-13-12-11-10-9-8-7-6 og 5 til resten.
I Kretsmesterskap gis det 20 til klassevinneren (i NM klassene) og 10 til resten.

BGP poeng fra turneringen (om de alt er registrert):
Merk at du har rask tilgang til oversikt over alle BGP-poeng for inneværende og tidligere sesonger fra lenkene nedenfor:
KM Buskerud BGP poeng registrert: ja

Utlisting av BGP-poeng

KM Buskerud

KlasseNavnKlubbBGP-poeng
KadettAleksander RindeKonnerud20
KadettErik MartensKonnerud10
KadettGlenn Marvin EbbesenKonnerud10
KadettMathias Le NgocKonnerud10
KadettFredrik LøvollKonnerud10
LilleputtEven TellefsenDrammens20
LilleputtEmma MarthiniussenKonnerud20
LilleputtMahrukh TirmiziKonnerud10
MiniputtIsak PletanModum20
MiniputtTias MarthiniussenKonnerud20
MiniputtOliver Rekdal HenriksenVestfossen10
MiniputtMagnus FjortoftVeien10
MikroputtVegard FjørtoftBærum20
MikroputtJohannes Gifstad HegliKonnerud10
MikroputtBrage Liam NilsenKonnerud10
MikroputtElise Bakke WahlKonnerud10
MikroputtEmma NesseKonnerud10
MikroputtJulian SchelanderKonnerud10
MikroputtAdrian Elias NilsenKonnerud10
MikroputtAksel Bakke WahlKonnerud10
MikroputtEliceus Mogen SelsetTyristrand10
MikroputtVillum KierulfKonnerud10
MikroputtNikolai GrinewitschKonnerud10
MikroputtSolan BrevickKonnerud10
MikroputtTed BostrømKonnerud10