Vi har en vinner...

 Øystein B Fossum fra  Drammen, har sikre seg sammenlagtseieren i Lilleputtklassen i BGP. De siste 20 poengene tok han seg ved å vinne Nordstrand BGP.

Dette er nok den raskeste seieren i BGP noen gang. 

Som alle andre klassevinnere i BGP/UGP, 

 

Med 100 poeng er altså Nicolai Riise garantert en (eventuelt delt) seier i årets miniputtklasse. Dette er 2 poeng mer enn han klarte i 1998. I mellomtiden har han også tatt med seg en 2. plass i yngste klasse i ungdoms-NM. 

Masfjorden BGP/UGP samlet forøvrig 30 spillere i miniputtklassen, og arrangøren kunne selv stille med hele 14 jenter her. Noen resultater er tatt med nederst.

Status for BGP/UGP nå etter 3.oktober (med en turnering som mangler) er slik:
Miniputt har 389 spillere som har spilt 743 turneringer, og dette er i samme spor som i fjord.
I lilleputt har 122 spilt 286 turneringer og i kadett er tallene 84 og 168, og også disse klassene ser ut til å holde seg på samme nivå som i 1998.
Kasse ungdom har bare 37 spillere som har spilt 57 turneringer, men her er det klart at det vil bli flere deltakelse enn 1998 og muligens også enn i "toppåret" 1997. Hvorfor ikke flere mellom 17 og 25 år lar seg friste til å delta i en hygglig og ikke alt for høytidlig hurtigsjakkturnering en lørdag eller søndag, er en gåte for meg. 

Komplett oversikt over turneringer og deltakere finner du her

RESULTATER FRA MASFJORDEN

Miniputt: 1. Nicolai Riise,Fana 5.5 poeng av 6 2-3. Alexander Krossøy,Masfjorden og Silje Totland,Masfjorden 4. Ståle N. Hjertnes,Fana 4.5 5.- 9. Andrea H Kvinge, Katrine S Kvinge, Trine Villanger, Øystein B Strand og Lillian Andvik 4.0

Lilleputt (her tar jeg med alle):
Andre M Hansen,Fana og Anne Lise T Kvinge,Masfjorden, begge 4 poeng, men Andre best på kvalitet.

Kadett ble vunnet av Henrik Sørensen (4 deltakere)
Kristian Sørensen var eneste ungdom som deltok.

(Hans-Inge)

 
[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]