Stipend til Terje Johansen

Terje Johansen har fått Thomas Heiberg Minnestipend for 1998. 

Det var klubben til Terje Johansen, Strømmen, som mente at 19-åringen fortjente stipendet på 3.000 kroner. I og med at ingen andre kandidater ble lansert, hadde Norges Sjakkforbund et enkelt valg. 

IMPONERENDE MERITTER 
 
Men Terje Johansen ville stått sterkt uansett. Han har en imponerende merittliste de siste årene. Senest i europamesterskapet i 20-årsklassen i Tallinn i september var han nære på et napp i den Internasjonale Mestertittelen (IM). 
 Terje Johansen er akkurat nå regnes som landets nest beste junior, og han spilte på 2. bordet under firelandskampen i Gausdal. Han har en uoffisiell rating per september 1997 på 2293. Dette er en fremgang på over 200 poeng siden januar i fjor.
 I Landsturneringen i sommer debuterte Terje Johansen med 50 prosent score i eliteklassen. Hans kanskje beste resultat er likevel 5,5 av 9 poeng i Rilton Cup tidlig i år. Ratingprestasjonen var 2370, og det inkluderte blant annet remiser mot stormestrene Ferninand Hellers fra Sverige og Johann Hjartarson fra Island. Sistnevnte vant som kjent Nordisk Grand Prix-finalen nylig.
 Foruten de sportslige resultatene, fremhevet Strømmen Sjakklubb at unggutten er en av de mest aktive i klubben, noe som betyr mye for miljøet.
 
VILJE OG EVNER

Thomas Heiberg Minnestipend deles ut til en spiller mellom 16 og 26 år som har vist gode resultater samt stor vilje til å delta i turneringer og satse på sjakk. Klubbene kan foreslå kandidater. Statuttene for Thomas Heiberg Minnefond står i NSFs Års- og Håndbok 1.0.5 (88.11.01).

(ole valaker)
 

[NYHETER|USF|NORSK SJAKK|TOPPEN]