Fra Moss Avis 160898
Av Per L. Johansen og Øystein Paulsen (foto) 

Småkonger i kjempesjakk
De minste ble de største i gårsdagens kjempesjakk utenfor Pia-senteret i Moss. Syv åringene Jonatan og Gabriel var de aller yngste i yngste klasse, men det var de som delte seier'n!
Bilde av Jonathan og Gabriel
Jonathan Mjelde Andersen (til venstre) og Gabriel Civuli er fornøyd med delt seier
og tittelen småkonge i gårsdagens Kjempesjakk ved Pia-senteret.

Gabriel Civuli hadde allerede srnåkongetittelen i lomma da Moss Avis var innom som snarest. Spørsmålet var hare om han ville få "hel" eller "halv" seier. Hvis Jonathan Mjelde Andersen vant det siste partiet mot Dag Markhus, ville han nemlig havne likt med Gabriel. Så skjedde, og dermed måtte Hans-Inge Kongevold, leder, i Moss Schakklubs Ungdom, dele ut to førstepremier i denne klassen.

Det var forøvrig niende gang at MSU arrangerte sin Kjempesjakk (med brikker nesten like store som de minste spillerne) på feltet utenfor Pia-senteret og Moss postkontor.
- Men dette må være ny rekord i dårlig vær, sa Kongevold mens regnet høljet ned.
- Akkurat nå er det ikke vanskelig å forstå hvorfor sjakk ble en innesport, tilføyde han galgenhumoristisk.

Med så elendige værforhold ble det så som så med publikumsoppslutningen rundt "brettet". Men de elleve deltakerne lot seg ikke skremme av noen skarve dråper. De sloss bokstavelig talt til siste trekk og drev, tross alt, fin propaganda for sjakksporten.

Vi nevnte at Jonathan og Gabriel delte seieren i yngste klasse. De ble fulgt av Dag Markhus på tredje og brødrene Nataniel og Raymond Civuli på delt fjerdeplass.
B-klassen ble vunnet av Lars Sevald Leknes foran Arnt Henrik Stormoen og Jørgen Eckhoff. Og C-klassen vant Daniel Fjeldstad foran Torstein Stapley og Per Ø. Steffensen.
 
 
Kjempesjakkens hjemside Se større bilde Tilbake til USF-siden